Bondsrepubliek Duitsland  
  lijst van medailles

De Bondsrepubliek Duitsland is in 1949 ontstaan na de Tweede Wereldoorlog uit de opsplitsing van het Duitsland van voor 1945 in een Westers (West-Duitsland of Bondsrepubliek Duitsland) en een Oosters (Oost-Duitsland of Duitse Democratische Republiek) gedeelte. De Bondsrepubliek Duitsland werd daarbij "bezet" door de Westerse Geallieerden (Verenigde Staten, Groot-Brittannie, Canada en Frankrijk). Door het uiteenvallen van het Communistische blok in Europa, werden in 1990 de beide Duitslanden weer herenigd en werd de Bondsrepubliek Duitsland een nieuwe Europese staat.

Met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog werden en worden nieuweonderscheidingen uitgereikt in relatie tot de Tweede Wereldoorlog. In 1957 werd in het toenmalige West-Duitsland bepaald dat een aantal onderscheidingen uit de Tweede Wereldoorlog, in een versie zonder Nazi-kentekens, weer door militairen en burgers mochten worden gedragen. Hiertoe werden specifieke 1957-versies ontwikkeld.
   
Deze website is een initiatief van STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee) Alle rechten voorbehouden © 2002-2007