PERSONALIA
 
Naam:  Cantwell, Thomas J.
Geboortedatum: Onbekend
Nationaliteit:  Amerikaanse
BIOGRAFIE: 
Dienstnummer 0695626.
     
DISTINGUISHED FLYING CROSS (DFC)
Rang: 1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid: 875th Bombardment Squadron, 498th Bombardment Group, XXI Bomber Command
Toegekend op: 21 juni 1945
Samenvatting: Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke prestaties tijdens een vlucht op 7 april 1945, een bombardementsmissie naar een uiterst belangrijk doel, de Nakajima Mushahima vliegtuigfabriek bij Tokio in Japan. Deze mensen waren bemanningsleden van een B-29 die tijdens de nadering van de Japanse kust vermogen begon te verliezen in motor 1 en die als gevolg daarvan een makkelijke prooi voor vijandelijke jagers werd. Hoewel ze gedwongen waren door uitzonderlijk zwaar luchtafweer te vliegen dat schade aan het vliegtuig veroorzaakte, vochten zij zich een weg naar het doel en bombardeerden het met succes. De moed en de professionele vaardigheden van deze mensen droegen aanzienlijk bij aan het met succes volbrengen van deze missie en strekken hen en de Army Air Force tot de grootste eer.
 
Deel met anderen:
 
 
  Wijzigingen of aanvullende informatie opgeven
Informatie bron(nen):   - Headquarters XXI Bomber Command in San Frnacisco under General Orders 121. Issued June 21 1945 / Section IX
Deze website is een initiatief van STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee). Alle rechten voorbehouden © 2002-2011.
Andere projecten van STIWOT zijn: Go2War2.nl, Oorlogsmusea.nl, Tweede-Wereldoorlog.nl, STIWOT Forum en STIWOT Reizen.