ANDREASEN, Grant G.  
 
PERSONALIA
 
Naam:  Andreasen, Grant G.
Geboortedatum:  1 april 1916 (Grace/Idaho, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:  6 mei 1997 (Camarillo/Ventura County/California)
Nationaliteit:  Amerikaanse
     
NAVY CROSS
Rang: Lieutenant Junior Grade
Eenheid: U.S. Navy Reserve
Samenvatting: Officiele oorkonde:
"Wegens opvallend moed tijdens het uitvoeren van uitstekende diensten als Scout Boat Officer tijdens de amfibische aanval op de kust van Frankrijk, 6 Juni 1944.
Lieutenant (Junior Grade) Andreasen nam plaats in ťťn van de eerste vaartuigen die de zwaar verdedigde kust van NormandiŽ en slaagde in de belangrijke taak om de aan te vallen stranden te lokaliseren. Ondanks zware branding en aanhoudend vijandelijk vuur, ging hij tot dicht onder de vijandelijke kust om als gids voor de aankomende DD-tanks te dienen. Terwijl hij zich in deze vooruitgeschoven positie bevond, vuurde hij zijn raketten op doelen, steeds dichter naar de kust varend, en zo vurend ondersteuning te bieden aan de in golven aanvallende infanterie.
In aanvulling op de hem toegewezen taken, zonder acht te slaan op de eigen veiligheid en onder zwaar vijandelijk vuur, redde hij gewonde militairen van brandende landingsvaartuigen en bracht hen in veiligheid.
De opmerkelijke toewijding aan plicht en moed onder vuur die door Lieutenant (Junior Grade) Andreasen wordt getoond waren in overeenstemming met de hoogste tradities van de United States Naval Service."
 
 
 
  Wijzigingen of aanvullende informatie opgeven
Foto bron:   - U.S. Naval Historical Center Photograph Photo #: NH 56041
Informatie bron(nen):   - Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present, by C. Douglas Sterner
- Naval Historical Center
   
Deze website is een initiatief van STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee) Alle rechten voorbehouden © 2002-2007