Medal Nakhimova  
U.S.S.R.

Vertaling: Medaille van Nachimov
Aantal verleend wegens WoII: onbekend

De onderscheiding werd ingesteld op 3 maart 1944 en kan worden uitgereikt aan aan mariniers, soldaten en onderofficieren van de Sovjet Marine en marine divisies van Front troepen wegens betoonde persoonlijke moed tijdens maritieme operaties. Hij kan ook worden toegekend aan niet-marine personeel dat met gevaar voor eigen leven heeft bijgedragen aan het succes van militaire operaties van marine- of andere eenheden. De onderscheiding, die meerdere malen kan worden toegekend is vernoemd naar Admiraal Pavel Nakhimov.
De medaille is van goud en bestaat uit het centrale medaljon van de Orde van Nakhimov. Hij wordt gedragen aan een lichtblauw lint met drie witte banen door het midden. Er zijn er ongeveer 14.000 van uitgereikt.

Er zijn twee varianten bekend. De vroegere Variant 1 heeft een met de hand gegraveerd nummer en variant 2 een gestempeld nummer. De nummers staan in de rand.
 

  Wijzigingen of aanvullende informatie opgeven
Foto bron:   - Soviet Medals and Orders
Pop-up: - Soviet Military Awards Page
Informatie bron(nen):   - H.T, Dorling, Ribbons and Medals, Philip, London, 1963.
- Soviet Military Awards Page
   
Deze website is een initiatief van STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee) Alle rechten voorbehouden © 2002-2007