Orden Kutuzova 2

U.S.S.R.

Vertaling: Orde van Koetoezov 2e Klasse
Aantal medailles in de database: 48
Aantal verleend wegens WoII: onbekend

Ontvangers A-Z
Deze kan worden toegekend aan bevelhebbers van korpsen, divisies en brigades en hun stafleden voor het succesvol uitvoeren van militaire operaties waardoor grote verliezen aan de vijand worden toegebracht zonder de gevechtswaarde van de eigen troepen aan te tasten. De onderscheiding bestaat uit een vijf-puntige, zilveren ster met stralen van zilver tussen de punten. Het medaljon in het midden is wit geŽmailleerd met daar omheen een krans van laurier- en eikenbladeren met aan de onderzijde een ingeweven rode band. Op het medaljon een afbeelding in verguld reliŽf van Maarschalk Michael Kutuzov tegen de achtergrond van een toren van het Kremlin met een rode ster op de spits. De afbeelding wordt geflankeerd door de inscriptie, in Cyrillisch schrift, Michael Kutuzov op een met zilver afgezette witte band.

Er zijn twee typen bekend. De eerste type hing aan een klein lintje, maar werd al snel vervangen door het 2e Type met schroefbevestiging. De 2e Type kent varianten waarbij de delen zijn bevestigd met drie of met vijf nageltjes.
Deel met anderen:
 

  Wijzigingen of aanvullende informatie opgeven
Foto bron:   - Medals of the World
Informatie bron(nen):   H.T, Dorling, Ribbons and Medals, Philip, London, 1963.
- Soviet Military Awards Page
Deze website is een initiatief van STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee). Alle rechten voorbehouden © 2002-2011.
Andere projecten van STIWOT zijn: Go2War2.nl, Oorlogsmusea.nl, Tweede-Wereldoorlog.nl, STIWOT Forum en STIWOT Reizen.